Avrupa Birliği'nin finanse ettiği ENHANCER projesi, kadın girişimcileri iş dünyasının önemli oyuncuları ile buluşturuyor.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER)" projesi, Türkiye'deki kadın öncelikli gıda ve tarım sektörü girişimcilerini iş dünyasının önde gelen kuruluşlarıyla bir araya getiriyor.
ICMPD tarafından yönetilen bu proje, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülüyor.
ENHANCER projesi, girişimcilere yeni pazarlama fırsatları, sektöründe lider konumda olan şirketlerle buluşma, e-ticarette kadın girişimciliği, e-ihracat, ve sürdürülebilir üretim yönetimi gibi konularda yeni bakış açıları sunarak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ve kooperatiflerin iş hacimlerini artırmalarına destek oluyor.
ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Ofisi Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, özellikle deprem bölgesinden gelen kadın girişimcilerin İstanbul'da gıda ve tarım sektörünün önde gelen firmalarıyla tanışma fırsatı bulduğunu ve e-ticaret ile finansman konularında öncü markalarla işbirliği yapma imkanı elde ettiklerini belirtti.
Proje, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 11 ilde faaliyet gösteren kadın girişimcileri ve kooperatiflerini bir araya getirerek, deprem bölgesindeki girişimcilerin İstanbul'da iş bağlantıları kurmalarını sağladı.
Pınar Yapanoğlu ayrıca, projenin 2025 Haziran ayında tamamlanmayı hedeflediğini ve bu süre zarfında 5 bin kişinin girişimcilik eğitimlerini tamamlamayı planladığını söyledi.
Etkinlikler sonucunda 300 katılımcının ticari başarı elde etmesi hedefleniyor.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Abdullah Başar, projenin girişimcilik odaklı olduğunu ve farklı alanlarda eğitimler, iş dünyası buluşmaları ve hibe destekleri gibi faaliyetlerin yürütüldüğünü vurguladı.
Projeye katılan girişimciler, daha büyük firmalarla işbirliği yapma fırsatı bulurken, Kalkınma Ajansları'nın Türkiye genelinde girişimcilik kültürünün ve altyapısının geliştirilmesine destek olduğunu ifade etti.
Programa katılan girişimcilerden Pelin Yılmaz, deprem sonrası ailesine destek olmak amacıyla Hatay'dan İstanbul'a dönemediği bir dönemde girişimcilik faaliyetlerine başladığını ve ürünlerini sosyal medya üzerinden satışa sunduğunu paylaştı.
Hatay Kadın Kooperatifinde faaliyet gösteren Yılmaz, bölgeye özgü ürünlerin üretimine katkı sağlayarak büyümeyi hedefliyor.
#ENHANCER #ticaret #işkadını #işinsanı #girişimci #avrupabirliği