Tarih: 24.05.2024 14:54

Afyon Valisi Yiğitbaşı, Arıcılara Varroa Mücadelesi İçin İlaç Dağıttı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Varroa ile Topyekun Mücadele Projesi kapsamında Erkmen beldesinde arıcılara ilaç dağıtımı gerçekleştirdi. 

Vali Yiğitbaşı, arıcıların yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini ve bu projeyle arıcıların zararlarını minimize etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Arıcılara Destek Projesi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Varroa ile Topyekun Mücadele Projesi kapsamında Erkmen beldesinde arıcılara ilaç dağıtımı yaptı. 

Bu projeyle arıcıların karşılaştığı zorlukları yakından izlediklerini ve çözüm üretmek için harekete geçtiklerini ifade eden Vali Yiğitbaşı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla başlatılan projenin önemine vurgu yaptı.

Vali Yiğitbaşı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Tarım ve Orman Bakanlığımız ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün katkılarıyla başlattığımız projeyle bir yılda arıcıların uğraması muhtemel olan zararları ortadan kaldırmış olacağız.”

Varroa ile Topyekun Mücadele Projesi

Hayata geçirilen Varroa ile Topyekun Mücadele Projesi, arıcılıkla uğraşan vatandaşların Varroa zararlısıyla etkin bir şekilde mücadele etmelerini sağlamak amacıyla tasarlandı. 

Proje kapsamında arıcılara ilaç desteği sağlanarak, Varroa kaynaklı kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Arıcıların Yaşadığı Zorluklar

Vali Yiğitbaşı, arıcıların yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirterek, bu proje sayesinde arıcıların karşılaştığı sorunların önemli ölçüde çözüleceğini söyledi. 

Projenin bir yıl içinde arıcıların muhtemel zararlarını ortadan kaldıracağını vurgulayan Yiğitbaşı, arıcılara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

#Afyonkarahisar #VarroaMücadelesi #Arıcılık #TarımOrmanBakanlığı #KübraGüranYiğitbaşı #ArıcıDesteği #ErkmenBeldesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —