Tarih: 07.04.2025 14:51

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi, Bölgenin İlk Çift Tüp Çift Dedektör BT Sistemine Kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

Bölgedeki Sağlık Hizmetlerine Katkı


Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi, tıbbi görüntüleme alanında önemli bir adım atarak bölgenin ilk Çift Tüp Çift Dedektör Bilgisayarlı Tomografi (BT) sistemini hizmete sundu. Yeni sistem, daha düşük dozda radyasyonla yüksek kaliteli ve kapsamlı tarama imkanı sunuyor.


Düşük Dozlu Radyasyon ile Yüksek Kaliteli Görüntüleme


AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş, yeni BT sisteminin Afyonkarahisar için hayırlı olduğunu belirterek, "Bu sistem kardiyoloji, onkoloji ve pediatri başta olmak üzere birçok alanda daha güvenilir tanı konmasına yardımcı olacaktır." dedi. Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ'nün yüksek hızlı, düşük dozlu ve üst düzey tanısallığa sahip bu teknolojiyle vatandaşlara daha hızlı, güvenilir ve konforlu sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğini vurguladı.


Hızlı Tarama ve Gelişmiş Özellikler


Yeni BT sistemi, 0.25 saniyede tam tur dönüşünü tamamlayabilme özelliği sayesinde kalp atımından bağımsız koroner BT anjiyografi çekimini mümkün kılıyor. Prof. Dr. Okumuş bu özelliğin özellikle acil durumlarda hızlı ve doğru tanı konulmasına olanak sağlayacağını belirtti. Sistem aynı zamanda tek kalp atımında EKG tetiklemeli TAVI, Triple Rule Out Koroner BT Anjiyografi incelemelerini gerçekleştirebiliyor.


Pediatrik Hastalar İçin Avantajlı Sistem


AFSÜ Hastanesi'nin yeni BT sistemi, özellikle pediatrik hastalar için büyük avantajlar sunuyor. Prof. Dr. Okumuş, "Pediatrik hastalar için yatıştırıcı ilaca ihtiyaç duyulmadan ultra hızlı çekim modu görüntüleme yapılması son derece avantajlı." şeklinde konuştu. Sistem, 1 saniyede 737 mm'ye kadar geniş bir alanı tarayarak yüksek hızda ve kapsamlı incelemelere imkan sağlıyor.


Geniş Kapsamlı İnceleme İmkanı


AFSÜ Hastanesi’ndeki yeni sistem sayesinde acil vakalar, obez bireyler veya Parkinson hastalarında görülebilecek hareketten ve soluma kaynaklı görüntü bozukluklarının önüne geçilebiliyor. 4D Adaptive Spiral teknolojisi ile dinamik anjiyografi ve beyin perfüzyonu gibi fonksiyonel incelemeler de artık tek taramada gerçekleştirilebiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —