Tarih: 02.08.2023 18:37

Afyonkarahisar Valiliği açıkladı: proje kapsamında 5 Milyon TL ilave kaynak aktarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar Valiliği, tarihi Zafer Müzesi'nde gerçekleştirilen güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü duyurdu. 

Milli Mücadelenin tanığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün batı cephesi karargahı olarak kullanılan Zafer Müzesi, restorasyon çalışmaları sayesinde geçmişinin görkemine kavuşmaya hazırlanıyor.

Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının ikinci etap çalışmalarına geçildiği belirtildi. Bu aşamada teşhir ve tanıtım öncesinde, aslına uygun hale getirilmesi için statik güçlendirme çalışmaları yapılacak. 

26 Mayıs 2023'te ihale sürecinin tamamlanmasının ardından, 20 Haziran 2023 itibariyle çalışmalara başlandı. 

Bu çalışmalarla binanın güçlendirme işlemleri için zemin ve duvarlar hazırlanıyor. 

Bu aşamaların tamamlanmasının ardından, hızla güçlendirme işlemlerine geçilerek ikinci etap çalışmalarının son aşamasına geçilmesi planlanıyor.

Restorasyon çalışmalarında oluşan artan maliyetler için Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın girişimleriyle gerekli maddi desteklerin sağlandığı açıklandı. 

Zafer Müzesi restorasyon projelerinde yaşanan herhangi bir aksaklık yaşanmaması için Vali Yiğitbaşı'nın talimatıyla, 2023 yılı Kültür Katkı Payından 3 Milyon TL, Zafer Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi paydaşlığında hazırlanan proje kapsamında da 5 Milyon TL ilave kaynak aktarıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın koordinasyonunda büyük bir titizlikle yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Afyonkarahisar Valiliği'nin açıklamasına göre, Zafer Müzesi'nde gerçekleştirilen güçlendirme ve restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın girişimleriyle maddi destekler sağlanarak projenin aksamadan ilerlemesi sağlanmıştır. 

Zafer Müzesi'nin tarihi öneminin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

#Afyonkarahisar #Valilik #Zafer #Müze #Restorasyon #Çalışma




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —