Tarih: 27.05.2024 20:49

Dostluk Şehirleri Konferansın'da Afyonu Temsil Ettiler

Facebook Twitter Linked-in

Çinde Düzenlenen Dostluk Şehirleri Konferansına Çay İlçesi Davet Edildi
5. Çin Shaoxing Uluslararası Dostluk Şehirleri Konferansı 24 Mayıs'ta başladı ve dünyanın dört bir yanındaki 21 ülkeden 48 şehir ve 300'ün üzerinde katılımcıyı ağırladı.
Shaoxing Belediyesinin davetlisi olarak Afyonkarahisar’dan Afyonkarahisar Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özge Öztürk Demirayak ile Çay Belediyesini temsilen Çay Belediye Mali Hizmetler Müdürü Abdil Kara katılım sağladı. 


5. Çin Shaoxing Uluslararası Dostluk Şehirleri Konferansı Konferans sırasında Shaoxing, dostane değişime yönelik ilişkilerin kurulmasına ilişkin üç anlaşma ve dostane değişime yönelik ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin üç mutabakat anlaşması imzalayarak uluslararası ağını genişletti. 
Etkinliğin ilk gününde Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi ile Çin’in Shaoxing Şehri arasında Dostluk İşbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Çay Belediyesi adına Çay Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Abdil Kara Shaoxing Belediye Başkanı Shi Huifang ile imzaladı. İmzalanan bu dostluk işbirliği protokolü Çay ile Shaoxing arasında çok yönlü işbirliği teşvik edilerek küresel ölçekte ekonomik, kültürel ve eğitimsel alışverişleri geliştirmeyi amaçlanmaktadır. Atılan bu imzalar özellikle Afyonkarahisar ve Çay için Çin ile bir köprü oluşturarak turizm, kültür ve ticaret alanların da işbirliğini geliştirmesi beklenmektedir. Çin Shaoxing basınında Çay’a ve İpek Yoluna olan ilgi oldukça yoğundu. 


Türkiye’den sadece Afyonkarahisar’dan Çay İlçesi’nin davet edildiği etkinlikte ayrıca açılan stantlarda Afyonkarahisar’ın ve Çay İlçesinin de tanıtımı yapıldı. Tanıtım etkinliklerinde Afyonkarahisar ve Çay İlçesi standında gerçekleştirilen etkinliklerde ziyaretçilere tanıtım broşürleri, çeşitli hediyeler dağıtılırken, Afyon lokumu ile Çay Vişnesi tadımı gerçekleştirildi. 
Ziyaretçilere Afyonkarahisar ve Çay ile ilgili bilgiler Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özge Öztürk Demirayak ve Çay Belediye Mali Hizmetler Müdürü Abdil Kara tarafından verildi. Shaoxing yetkilileri Afyonkarahisar ve Çay la olan işbirliği görüşmelerinin giderek artacağını bildirdi. Mali Hizmetler Müdürü Abdil Kara hatıra resmini ve yapılan sözleşmeyi Çay Belediye Başkanı Yaşar Kemal Kantartopu' na takdim etti. Başkan Kantartopu İl ve İlçemizin tanıtımında emeği geçen kamu personellerine ve Litetur a teşekkürlerini iletti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —