Tarih: 03.10.2024 12:15

Gebze’de gazetecilere Dijital Medya, Stres Yönetimi ve İlk Yardım Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

 

Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin 30 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği Eğitim programında gazetecilere Dijital Medya, Stres Yönetimi ve İlk Yardım konularında eğitim verildi.
Darıca Bayramoğlu Balyanoz Eğitim Tesisleri’ndeki programda ayrıca Gebze Gazeteciler Cemiyeti ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti arasında kardeş cemiyet protokolü imzalandı. Programa 30’a yakın Zonguldaklı gazeteci de katılırken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın Vakfı yönetim kurulu toplantıları da gerçekleştirildi. 
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, programın çok verimli geçtiğini belirterek, “Eğitimler hem mesleki açıdan yararlı oldu hem de zaman ve stres yönetimi, İlk Yardım gibi günlük hayatımızda gerekli olan konularda önemli bilgiler edindik. Kardeş cemiyet programı da meslektaşlarımız açısından çok yararlı bir uygulama” dedi. 
TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, hem kardeş cemiyet protokolü ile iki şehirdeki gazetecileri buluşturduklarını hem de eğitim semineri ile mesleki anlamda gelişime katkı sunduklarını söyledi. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık da önümüzdeki yıl Gebzeli gazetecileri ağırlayacaklarını kaydetti.

 

 

MERSİN VE TEKİRDAĞ’IN ARDINDAN GEBZE VE ZONGULDAK


Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kardeş cemiyet uygulamasını geçtiğimiz yıl Tekirdağ ve Mersin Gazeteciler Cemiyetleri başlatmış, bu kapsamda önce Tekirdağlı gazeteciler Mersin’i gezmiş daha sonra da Mersinli gazeteciler Tekirdağlı meslektaşları ağırlamıştı.
Bu kez de Gebze ile Zonguldaklı gazeteciler kardeş cemiyet protokolü imzaladılar. Zonguldaklı 30 gazeteci Gebze’de eğitimlere katıldı ve çeşitli gezi programlarına katıldı. Önümüzdeki yıl da Gebzeli gazeteciler Zonguldak’a gidecek. Kardeş Cemiyet protokolünü Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık imzalarken TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca her iki cemiyetin TGF’de çok faal olduğunu ifade ederek başarılarının devamını diledi.

 

 

3 AYRI EĞİTİM SEMİNERİ

3 günlük programda 3 ayrı eğitim semineri gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Neziha Kartal Dijital Medya ve Yeni Gazetecilik Pratikleri, Yaşam Koçu Öznur Tetikoğulları Gazeteciler için stres ve zaman yönetimi ve Büyük Anadolu Hastanesi’nden Selin Tambaş da Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi verdi.

 

 

MİSAFİR GAZETECİLER BÖLGEMİZE HAYRAN KALDI

Zonguldaklı gazetecilerin yanı sıra programa İstanbul, Eskişehir, Düzce, Manisa, Kırıkkale, Mersin, Tekirdağ, Ceyhan, Tarsus, Konya, Tokat’tan cemiyet başkanı ve gazeteci katılırken, eğitim programlarının yanı sıra bölgemizdeki tarihi ve turistik yerler de misafirlere gezdirildi.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık misafir gazetecileri sahildeki Darıca Balıkçısında ağırladı. Başkan Bıyık, Türkiye’nin birçok şehrinden gelen gazetecileri Darıca’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Başkan Bıyık’a fahri üyelik rozeti takdim etti.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de misafir gazetecileri Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’nde ağırladı. Gazeteciler tarihi camiye hayran kalırken, Başkan Büyükgöz, caminin kütüphane bölümünde misafir gazetecilerle sohbet ederek Gebze’yi anlattı.

TGF VE BASIN VAKFI YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Gebze’deki programda Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın Vakfı yönetim kurulu toplantıları da gerçekleştirildi. TGF ve Basın vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra TGF yönetiminden Kaya Tepe, Necmi Işıksal, Levent Altun, Derya Akbıyık, Ercihan Çakmak, Alaattin Yakın, Basın Vakfı’ndan Oğuzhan Bayrak, Kemal Soylu, Musa Özdemir, Mehmet Işık, Şahin Özer ve Ahmet Oğuz toplantıya katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —