Tarih: 23.10.2024 10:40

Saadet Partisi İl Başkanı Karataş: "İktidarın Samimiyeti Konusunda Endişeliyiz"

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele ederken birçok değerini kaybettiğini vurguladı. 

Karataş, “Zamanımızı, kardeşliğimizi, evlatlarımızı, huzur ve güvenliğimizi, geleceğe dair umutlarımızı kaybettik” diyerek, terör sorununun ülkeye verdiği zararı anlattı.

"İktidarın Çözüm Süreci Zikzakları Endişe Verici"

Karataş, iktidarın çözüm süreci boyunca izlediği politikaların tutarsız olduğuna dikkat çekti. “Kendi siyasi ikbal ve iktidarlarını sürdürebilmek için her yolu meşru gören bir iktidarın çözüm sürecinde yaptığı zikzaklar nedeniyle endişeliyiz” dedi. 

Ayrıca, hükümetin seçim meydanlarında muhalefeti Kandil'den mesaj almakla suçlayıp, ardından terörist başı Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşturulabileceğine dair söylemlere sahip çıkmasının çelişkili olduğunu belirtti.

"Büyük Ortadoğu Projesine Mi Hizmet Ediliyor?"

Karataş, bölgede yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik tehditler taşıdığını ifade etti. 

Hükümetin atacağı bazı adımların Büyük Ortadoğu Projesi’ne hizmet edebileceği konusunda endişelerini dile getiren Karataş, “Bu adımlar Türkiye’nin bütünlüğünden ziyade Büyük Ortadoğu Projesi’ne hizmet ediyor gibi görünüyor” dedi.

"Kardeşliği Sağlayacak Adımlar Atılmalı"

Saadet Partisi olarak, her türlü ayrımcılığın reddedildiği, mezhepsel ve etnik farklılıkların önemsenmediği bir anlayışla kardeşliği sağlamanın gerekliliğine inandıklarını belirten Karataş, “Ülkemizde kalıcı barış isteniyorsa, ahlaki ve manevi değerler etrafında kucaklaşmayı sağlayacak adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin Amerika’nın ve Siyonizm’in bölgemizdeki planlarına hizmet eden hiçbir girişimi kabul etmeyeceğini söyleyerek, Türkiye’yi bölecek her türlü girişimin karşısında olacaklarını vurguladı.

#SaadetPartisi #BüyükOrtadoğuProjesi #TerörleMücadele #Kardeşlik #ÇözümSüreci #Siyaset




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —