Hastane morgu neden kullanılmıyor?

Hastane morgu neden kullanılmıyor?

GÜNDEM 15.06.2023 14:47:11 0
Hastane morgu neden kullanılmıyor?

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Duran ile Beyaz Belge Haber adına yapılan özel bir röportajda, hastanede bulunan morgun neden kullanılmadığı konusu ele alındı. Başhekim Duran'a yöneltilen soru üzerine verdiği cevap şu şekilde oldu:

"İşin özünde, bizim böyle bir sorumluluğumuz yok. Bundan 3 hafta önce Anıtpark'ın önünde bir trafik kazası meydana geldi ve maalesef bu kazada bir kişi solunum cihazına bağlı olarak hayatta mücadele ediyor. 

Bu durumdan sonra belediyeyle görüşerek bir çözüm bulduk. Vatandaşlar, özellikle cenaze yakınları mağdur olmasın diye Paşa Camii'nde cenazelerin yıkanmasına karar verdik. Belediye, tüm işlemleri üstlenerek cenazeleri alıp götürüyor ve yıkama işlemini gerçekleştiriyor. Bizim de bir gassal buluncaya kadar durum bu şekilde devam ediyor. 

Yani hastanenin cenaze yıkama gibi bir görevi yok. Morgun hastanede bulunmasının sebebine gelince, vatandaşlar arasında bazı yanlış anlamalar olabiliyor. Ancak belediye zaten bu konuda çalışma yapmış durumda."

Bu röportajda, hastanede vefat eden yakınlarını yıkamak için hastane morguna başvuran vatandaşların durumu ele alındı. Hastane yönetimi, cenaze yıkama görevinin kendilerine ait olmadığını ve bu konuda belediye ile işbirliği yaptıklarını vurguladı. Vatandaşlar, artık Paşa Camii'nde cenazelerin yıkanabileceğini ve belediyenin bu işlemleri üstlendiğini bilmelerinde fayda olduğunu ifade etti.

Bu durum, hastanenin cenaze yıkama görevinin olmadığı ve belediyenin bu konuda çalışmalar yaptığı şeklinde özetlenebilir. Hastane morgunun kullanılmamasının sebebi ise belediyenin cenaze yıkama işlemlerini üstlenmesidir.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor