Öğretmenleri sınıflara ayıran bu ucube eğitim sistemine karşıyız

Öğretmenleri sınıflara ayıran bu ucube eğitim sistemine karşıyız

SİYASET 7.09.2022 19:11:00 0
Öğretmenleri sınıflara ayıran bu ucube eğitim sistemine karşıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti iktidarının yaptım oldu anlaışı ile hayata geçirdiği istihdam politikaları nedeniyle öğretmenlerin büyük darbe aldığını belirterek, “CHP iktidarında Milli Eğitimi yeniden yapılandıracağız. Öğretmenlerimiz saygınlığını ve itibarını zedeleyici bu uygulamaya son vereceğiz” dedi.

 

Öğretmenlerin, ‘sözleşmeli, ücretli’ve ‘kadrolu’ ayrımcılığına tabi tutularak, mesleğin saygınlığının giderek daha da azaltığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Öğretmenlik mesleğine kariyer basamakları getiren uygulama ise eğitimcilerin tepkisini daha da artırdığını ifade etti.

Görgöz, “Öğretmenler ayrımcılığa karşı seslerini yükseltirken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ücretli öğretmenlik modelini kalıcılaştıracak yeni bir uygulamaya daha imza attı. İl milli eğitim müdürlükleri, “Ücretli öğretmenlik başvurularının başladığını” duyurdu. Duyuruda yer alan bilgiye göre, ücretli öğretmen olmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen olarak görev yapanlar başvurularda öne alınacak. 2021-2022 döneminde okullarda görev yapanların ataması bitince, kalanlar üniversite diploma notu üstünlüğüne göre alınacak” dedi.

Öğretmenleri sınıflara ayıran bu ucube eğitim sistemine karşı olduklarını dile getiren Görgöz, “CHP iktidarında Milli Eğitimi yeniden yapılandıracağız. Öğretmenlerimiz saygınlığını ve itibarını zedeleyici bu uygulamaya son vereceğiz” diye konuştu.


Haber Kaynak : Beyaz Belge

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor